Vincent Mans

Elk stuk zie ik als een viering van het alomvattende leven zelf.

Vincent Mans

Portfolio

Over Vincent

Mijn voornamelijk figuratieve schilderijen zijn een levendig kleurenspektakel. Niet zelden zijn ze deel van een collectie.

Als ik geïnspireerd ben geraakt door laten we zeggen de betoverende tinten van de Côte d’Azur, dan verwerk ik dat in drieluik binnen die collecties. Dan zie je opeens overal azuren, roze en gouden variaties verschijnen.

Ik neem me voor het eenvoudig te houden maar mijn schilderijen lopen constant uit in verhalende werken die complexe emoties, natuurlijke mirakels en het menselijke toedoen onderzoeken. Het schildert zich vanzelf zoals een boek zichzelf kan schrijven. Mijn werken duiken geregeld in diepgaande concepten als creatie en religie, hoop en verdriet, vreugde en verbazing, gender en gelijkheid, kracht en verzet.

Elk stuk zie ik als een viering van het alomvattende leven zelf. Een verbinding van onze levende cellen met de immer chemisch actieve moleculen van de olieverf. Odes aan onze menselijke ervaring en de universele wetten ontstaan waar ik bij sta.

Niet eerder heb ik het aldus verwoord, maar zo zit het ongeveer.

Contactgegevens en route

Vincent Mans

Expositieadres

Voor de route naar het  gemarkeerde adres klik in de kaart op de blauwe link ‘Grotere kaart bekijken‘. De kaart opent in een nieuwe browser tab. Vervolgens kunt u in Google Maps uw route bepalen.

Bonne route!

Mijn Atelierroute