Toelichting plattegrond / plan je route

Ga direct naar de plattegrond / plan je route …

… of  lees eerst de toelichting hieronder.

 

Toelichting

Een korte toelichting op de plattegrond en plan je route.

 

PLATTEGROND

Op de pagina plattegrond / plan je route verschijnt een plattegrond en de mogelijkheid je eigen route te plannen. Deze plattegrond is een Google Maps kaart en kent de gebruikelijke bediening.

Op de plattegrond zie je de ateliers en expositielocaties van alle deelnemende kunstenaars.

Deze zijn herkenbaar aan het atelierroute bordje . Deze noemen we ook wel markers.

Info over kunstenaar

Op elk van die markers kan je klikken en er opent zich een klein pop-up schermpje met het adres en gegevens van die locatie en de kunstenaar die daar exposeert. In enkele gevallen exposeren meerdere kunstenaars op dezelfde locatie.

Parkeerplaatsen en Points of Interest (POI’s)

Naast de markers voor de kunstenaars zijn ook een paar andere belangrijke locaties getoond op de kaart. Voor de bezoekers van buiten Laren zijn parkeerplaatsen aangegeven.

Deze zijn herkenbaar aan de marker.

Alle op de plattegrond gebruikte markers zijn hieronder getoond inclusief hun adres.

 
brinkhuis
Brinkhuis
Brink 29, 1251 KT Laren
Kunstenaar
Diverse locaties
Mijn locatie
Mijn locatie
Parkeerplaats achter het Singer Museum
Hein Keverweg 1, 1251 BT Laren
Parkeerplaats achter voormalig gemeentehuis
Eemnesserweg 19A, 1251 NA Laren
Parkeerplaats Kermisterrein
Plein 1945, 1251 RK Laren
Parkeerplaats Stationsweg
Stationsweg 1, 1251 KC Laren
Rosa Spier Huis
Rosa Spier Huis
Hector Treublaan 97, 1251 CG Laren
Singer Museum Laren
Singer Museum Laren
Oude Drift 1, 1251 BS Laren
Verkeerslichten
Kruising Brink, Naarderstraat en Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat, Laren

GEEF TOESTEMMING VOOR LOCATIEBEPALING

Voor het vaststellen van jouw eigen locatie dien je toestemming te geven aan de browser om je locatie te bepalen. Er verschijnt een pop-up schermpje met daarin het verzoek om permissie. Klik op toestemming geven (Allow). De browser kan dan jouw locatie vaststellen. Indien je al eerder toestemming hebt gegeven, dan verschijnt deze melding niet in je scherm.

Zodra de browser jouw locatie heeft kunnen bepalen, krijg je die als ‘Mijn locatie‘ te zien in de rubrieken Van beginlocatie en Naar eindbestemming. Op de plattegrond verschijnt jouw locatie als .

Mocht je nu of in een eerdere sessie géén toestemming hebben gegeven (Block) of de locatiebepaling in je browser om privacy redenen hebben uitgezet, dan is het vaststellen van jouw locatie niet mogelijk. Die verschijnt dan ook niet als keuze bij Van beginlocatie en Naar eindbestemming, noch op de plattegrond. Je kan gewoon doorgaan met uitzondering van jouw locatie.

PLAN JE ROUTE

Op de pagina plattegrond / plan je route zie je behalve de plattegrond ook een aantal selectie rubrieken. Met deze rubrieken kan je de door jou gewenste route plannen. De wijze van plannen is grotendeels vergelijkbaar met het plannen van je reis op de website van het openbaar vervoer 9292ov.nl. Je geeft een Van en Naar op en eventueel een Via. Het plannen van jouw atelierroute vindt op eenzelfde manier plaats.

Bij het plannen van jouw atelierroute gebruiken we de volgende selectie rubrieken.

Vervoerswijze

Maak een keuze uit auto, fietsen of lopen. De vervoerswijze wordt gebruikt bij het berekenen van de route.

Van beginlocatie:

Vink hier jouw locatie of kunstenaar aan waar jouw route moet starten. Kies één beginpunt.

Via

Vink die kunstenaars aan die je wilt bezoeken. Je kan in deze rubriek méérdere kunstenaars en/of locaties aanvinken tot een maximum van 10. Het gebruik van Via is niet nodig. Je kan ook gewoon een Van beginlocatie en een Naar eindbestemming selecteren.

Via Mijn Atelierroute

Mocht je tijdens het bladeren door deze site kunstenaars hebben toegevoegd aan Mijn Atelierroute, dan krijg je die in deze rubriek te zien. Wil je die kunstenaars bij nader inzien toch niet bezoeken, vink die dan uit.

Heb je géén enkele kunstenaar toegevoegd aan Mijn Atelierroute, dan wordt de rubriek Via Mijn Atelierroute niet getoond.

Zie voor  Mijn Atelierroute de uitleg op pagina Toelichting Mijn Atelierroute.

Naar eindbestemming

Vink die kunstenaar of locatie aan waar jouw route moet eindigen. Kies één eindpunt.

Lijst met kunstenaars en locaties

In elk van de rubrieken zijn alle kunstenaars en locaties alfabetisch gesorteerd waarbij kunstenaars gesorteerd zijn op voornaam. Alleen Mijn locatie, indien beschikbaar, is als eerste vermeld. Er doen veel kunstenaars mee. Daardoor zijn de lijsten nogal lang. Door in de rubriek omlaag te scrollen krijg je meer kunstenaar en locaties te zien.

Bereken je route

Heb je je keuzes gemaakt, klik dan op de knop Bereken je route. Google Maps berekent voor jou de kortste route en toont die op de plattegrond. Onder de plattegrond verschijnen een paar knoppen en de bijbehorende routebeschrijving.

 

ROUTE VOLGEN

Jouw berekende route wordt weergegeven in de plattegrond.

Navigeren is in deze plattegrond niet mogelijk. Navigeren betekent namelijk dat Google Maps tijdens het navigeren jouw actuele locatie bijhoudt en afhankelijk van die locatie de weg wijst.
Wil je deze route navigeren, open dan Google Maps met de getoonde knop ‘Open route in Google Maps‘ . De plattegrond met route wordt dan getoond in een nieuw venster. Aan de linkerzijde zie je de adressen van de door jouw gekozen locaties in volgorde van de kortste route.

Google Maps biedt standaard navigatie mogelijkheden.

Werk je op een PC, laptop of tablet dan kan je in Google Maps deze route ook naar je mobiele telefoon sturen.

Indien je op een tablet of mobiel werkt, dan wordt de route in de Google Maps app geopend als deze is geïnstalleerd.

 

TOT SLOT

Tot zover deze toelichting. Heb je toch nog vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact op met behulp van het contactformulier.

Bonne route!

 

Mijn Atelierroute