Marjolein Schiffers

Hoe extravaganter de mens,

hoe leuker ik het vind

Marjolein Schiffers

Portfolio

Over Marjolein

Het werk van Marjolein Schiffers bestaat uit schilderijen en tekeningen. Uitbundig en expressief werk met warme, intense kleuren als rood en oranjerood.

Marjolein Schiffers maakt haar tekeningen in Oost-Indische inkt en pastelkrijt op een ondergrond van bruin papier. Lijnen brengt zij aan met een takje uit de tuin, ruig maar beheerst. Het zijn vlotte, intieme schetsen van modellen met ronde vormen en ‘een lijf dat een verhaal te vertellen heeft’.

“Ik ben erg geïnteresseerd in mensen. Hoe extravaganter de mens, hoe leuker ik het vind. Ik probeer niet te oordelen, maar soms merk ik dat ik er niet aan ontkom om mensen in een hokje te stoppen”.

Op één van haar schilderijen is dit letterlijk vertaald: een vrouwenfiguur doemt op uit een achtergrond van vierkanten in verschillende tinten blauw.

“Diep in mezelf kijken, dat is wat ik schilder. En wat me irriteert schilder ik van me af, ook waar ik heel blij van word.”

Inspiratie vindt zij in haar directe woonomgeving: het landschap rond Laren, doorkliefd door de snelweg A1, de eindeloos winkelende vrouwen in het dorp, maar ook in thema’s als eenzaamheid en kwetsbaarheid.

In de schilderijen van Schiffers kunnen vrouwen intieme momenten delen, óf helemaal niet leuk samen zijn. Meedogenloos, maar niet zonder humor, stelt ze onderwerpen aan de kaak als de onderlinge pikorde tussen vrouwen of het ophouden van uiterlijke schijn. Steeds weer probeert de kunstenares de grenzen van het conventionele te doorbreken, niet alleen in de keuze van haar onderwerpen of modellen maar ook in de keuze van de ondergrond waarop zij schildert: oude keukenkastjes, antieke planken, oude luiken of soms zelfs een auto.

Marjolein leerde het vak van haar vader, de schilder Nicolaas J. Schiffers, en van schildersvrienden. Later volgde zij veel workshops in binnen en buitenland. Na 10 jaar als docent aan de Volksuniversiteit, geeft zij nu, in klein kring, les in haar eigen atelier.

Contactgegevens en route

Marjolein Schiffers

Voor de route naar het  gemarkeerde adres klik in de kaart op de blauwe link ‘Grotere kaart bekijken‘. De kaart opent in een nieuwe browser tab. Vervolgens kunt u in Google Maps uw route bepalen.

Bonne route!

Mijn Atelierroute