Laura Blömer

Onze relatie ten opzichte van dieren

houdt mij bezig

Laura Blömer

Portfolio

Over Laura

Laura Blömer wil in haar werk de essentie van haar onderwerpen weergeven. Door observerend te werken, wil zij haar respect voor de eigenheid en schoonheid van haar onderwerpen tonen. Zij werkt naar de waarneming en legt beelden vast die haar raken. De natuur is daarbij vaak een inspiratie.

Dieren nemen een aparte plaats in binnen haar werk, in haar verleden als dierenarts, nu als beeldend kunstenaar. Onze relatie ten opzichte van dieren houdt haar bezig. Een relatie waarin het dier enerzijds wordt gebruikt en in zijn voortbestaan bedreigd, anderzijds wordt vermenselijkt. In beide gevallen zien we het dier op de eerste plaats vanuit de mens. Door een zekere afstand te houden en het dier op zichzelf te zien, wil zij de eigenheid van het dier respecteren en in beeld brengen.

Daarnaast is zij geboeid door aspecten als handschrift, textuur of uitstraling van een materiaal. Onderzoek hoe zij dit kan toepassen in haar werk fascineert haar. Zij werkt in olieverf, maar heeft de afgelopen periode ook veel gewerkt met grafiek (lino- en houtsnede en monotype) en pastel.

Laura Blömer studeerde in 2018 af aan de Wackers kunstacademie in Amsterdam. Sindsdien exposeert zij regelmatig solo en in groepsverband.

Contactgegevens en route

Laura Blömer

Voor de route naar het  gemarkeerde adres klik in de kaart op de blauwe link ‘Grotere kaart bekijken‘. De kaart opent in een nieuwe browser tab. Vervolgens kunt u in Google Maps uw route bepalen.

Bonne route!

Mijn Atelierroute