Angela Horvers

Gedreven, maar wel met een duidelijke gelaagdheid en een zekere atmosfeer.

Angela Horvers

Portfolio

Over Angela

Ik schilder wat me aanspreekt en omdat ik er van geniet. Het blijft altijd een verrassing of het weer lukt weer te geven wat ik zelf mooi vind.

Ik hou van Vermeer, van de Vlaamse Primitieven en de grote schilders van de Hollandse Gouden Eeuw.

Angela Horvers schildert zoals ze is: betrokken, direct en eerlijk. Gedreven, maar wel met een duidelijke gelaagdheid en een zekere atmosfeer.

Het lijkt haast of de onderwerpen in haar schilderij naar je toekomen. Het gaat haar eerder om beleving en een mate van suggestie dan om perfectie of hyperrealisme.

Zij maakt in haar stillevens graag gebruik van de klassieke schildertechnieken. Uitsluitend met olieverf, waarbij vele lagen op elkaar reageren, waardoor ze haar werk persoonlijke zeggingskracht mee kan geven.

In de eerste fase maakt Angela een globale schets van haar onderwerp op paneel. Daarna werkt zij gestaag aan een goed uitgewerkte onderschildering, welke aanvankelijk losjes van aard is. In een volgend stadium voegt zij vorm en expressie toe.

Via kleur, toonwaarden en lichtval worden dan de stofuitdrukking en dimensie zichtbaar. Het proces van glaceren bevordert de uiteindelijke dieptewerking in het schilderij. In de laatste fase gaat het haar om verfijning en worden de laatste details verder uitgewerkt.

U bent van harte welkom!

Al het werk van Angela staat op haar Facebook pagina.

Contactgegevens en route

Angela Horvers

Expositieadres

Voor de route naar het  gemarkeerde adres klik in de kaart op de blauwe  ‘Grotere kaart bekijken‘ of op de ‘Route‘ links. De kaart opent in een nieuwe browser tab. Vervolgens kunt u in Google Maps uw route bepalen.

Bonne route! 

Mijn Atelierroute