Jos Jansen

Kijken is participeren,
zien is verantwoordelijkheid nemen

Jos Jansen

Portfolio

Over Jos

Wanneer jos door zijn dorp loopt dan ziet hij de krachten aan het werk die de aarde uitputten en die de mensheid op het spel zetten. Op Larense schaal voltrekt zich een wereldramp. Jos hoeft dan ook niet lang te zoeken naar materiaal voor zijn werk. Het ligt soms letterlijk voor het oprapen.

Het leven van jos is een gevecht tussen consumeren en consuminderen. Het gevolg hiervan is een zoektocht naar de werkelijke waarde van dingen en naar de kostprijs van ons gedrag.

Het vaak veranderlijke resultaat van het zoeken is te zien in het pand aan de Zomertuin 13 dat niet alleen als atelier wordt gebruikt. Het is de plek waar voorheen het Kroegje van Hamdorff te vinden was en die nu wisselend of gelijktijdig dienst doet als winkel voor Goodmac Apple + Audio, werkplaats, Jazz club, kunstexpositie ruimte en ad hoc buurthuis.

Tijdens de Atelierroute dagen staat kunst voorop bij Goodmac dat voor de gelegenheid wordt omgedoopt tot The Goodmac Art Club.

Kom kijken, kom zien, naar werk van Greetje Majoor, de korte film ‘Op weg’ van Jaap Majoor en het werk van debutant jos.

Contactgegevens en route

Jos Jansen

Expositieadres

Voor de route naar het  gemarkeerde adres klik in de kaart op de blauwe link ‘Grotere kaart bekijken‘. De kaart opent in een nieuwe browser tab. Vervolgens kunt u in Google Maps uw route bepalen.

Bonne route!

Mijn Atelierroute