Janneke Schilte

Mijn werk is mijn reflectie op het leven.

Janneke Schilte

Portfolio

Over Janneke

Als klein meisje schilderde en tekende ik maar al te graag. Toen ik halverwege mijn middelbare school met mijn eerste echte schilderij van school trots naar huis fietste, liep deze jeugdliefde een deuk op. Een plotselinge wind rukte mijn werk uit m’n handen en dumpte haar in een plas. Weg. Onherstelbaar beschadigd.

Pas in 2005 pakte ik de kwast weer op. De afgelopen jaren volgde ik schilderlessen bij diverse kunstenaars in Amsterdam en Laren en heb ik veel van hen geleerd. Sinds 2017 schilder ik elke dinsdagavond onder het immer kritische oog van kunstenaar Emilie Lindenbergh.

Mijn schilderijen worden omschreven als kleurrijk, waarbij de focus ligt op architectuur en portretten van mens en dier. Mijn voorliefde voor ogen, weerspiegeling en bijzondere belichting zie je in veel werken terug.

Ik kan volledig mezelf zijn in mijn kunst. Mijn werk is mijn reflectie op het leven: de schoonheid, emoties, menselijke maakbaarheid. Het zijn mijn persoonlijke verhalen op doek.

Contactgegevens en route

Janneke Schilte

Voor de route naar het  gemarkeerde adres klik in de kaart op de blauwe link ‘Grotere kaart bekijken‘. De kaart opent in een nieuwe browser tab. Vervolgens kunt u in Google Maps uw route bepalen.

Bonne route!

Mijn Atelierroute