Sonja Verloop

Zo blijft de fantasie

de bron van elk nieuw kunstwerk.

Sonja Verloop

Portfolio

Over Sonja

Mijn beeldhouw-avontuur is begonnen in 2002. Toen heb ik een vierdaagse zomercursus gevolgd bij Janko Berman.

Het was al lange tijd een wens van me om iets te kunnen verbeelden uit een ruw stuk steen. Janko gaf me het vertrouwen om met gereedschap en stenen mijn fantasie vorm te geven. De bekende beginnersfouten zal ik niet snel vergeten en gaandeweg ontstond het eerste, van vele beelden.

De zomer daarna heb ik nog een zomercursus bij Janko gevolgd en ben zelf verdergegaan om mijn vaardigheden te verbeteren. Ik heb bij verschillende beeldhouwgroepen kunnen werken en mijn eigen stijl weten te ontwikkelen.

De afgelopen jaren heb ik lessen gevolgd bij Isabel Ruys en heb ik veel baat gehad van haar kundige adviezen. Ze leerde me hoe een frame in de juiste verhouding moet worden gemaakt en hoe een wassen beeld opgebouwd wordt. De wassen beelden heb ik regelmatig laten afgieten in brons. Brons is een prachtig materiaal dat mijn werk tot een schitterend eindproduct maakt. Verder werkten we bij Isabel met klei, hout en steen.

Momenteel volg ik een keramiekcursus bij Marlen van Dop op de Gooise Academie. Hierdoor leer ik veel over de mogelijkheden met klei, een heel boeiend materiaal.

Wanneer ik om me heen kijk, krijg ik van alles wat ik zie inspiratie. Ik doe indrukken op bij het bezoeken van musea en exposities. Kunst inspireert. Ik zie dan weer mogelijkheden om voort te borduren op technieken die anderen hebben gebruikt. De natuur geeft me altijd weer inspiratie en energie om vormen te begrijpen en te vertalen naar een beeld dat ik voor ogen heb.

Zo blijft de fantasie de bron van elk nieuw kunstwerk.

Contactgegevens en route

Sonja Verloop

Voor de route naar het  gemarkeerde adres klik in de kaart op de blauwe link ‘Grotere kaart bekijken‘. De kaart opent in een nieuwe browser tab. Vervolgens kunt u in Google Maps uw route bepalen.

Bonne route!

Mijn Atelierroute