Femke ter Brake

Gelukkige tijden verstild in keramische objecten.

Femke ter Brake

Portfolio

Over Femke

Femke ter Brake (Amsterdam, 1974) is in 2015 voor het eerst in aanraking gekomen met klei. Ze is begonnen met handvormen aan de Gooise academie en is daarna gaan draaien. Na haar eerste stappen in de keramiek wilde zij zich verder ontwikkelen. In 2018 is zij toegelaten tot de Nederlandse Keramiek Opleiding, die zij in 2021 heeft afgerond.

Zij heeft haar eigen atelier aan huis in Laren. Zij exposeert regelmatig in Laren en omstreken. Bij galerie Domo Eclectica in Gouda zijn haar kunstwerken vast te bewonderen.

Femke maakt zowel gedraaide vormen als objecten gemaakt van platen en ringopbouw, of combinaties daarvan. Alle kunstwerken zijn door haar zelf ontworpen, elk stuk is uniek en volledig handgemaakt, nooit met gietmallen.

Haar signatuur is te omschrijven als veelzijdig, vrolijk, zonnig, en af en toe met humor. Recent werk is uit de serie “Toen was geluk heel gewoon”. Vroeger, als kind, kon zij blij en gelukkig worden van eenvoudige dingen: een ijsje van de ijscoman, een windmolentje, of een mooie ballon bij een verjaardag. Deze zijn echter sterk vergankelijk. Het ijsje is snel op, het windmolentje gaat stuk, de ballon loopt leeg of waait weg. Zo ontstond het idee om dingen die zij associeert met gelukkige tijden te verstillen in keramische objecten, zodat deze het gevoel blijvend opwekken. Deze kunstwerken maken je dus elke dag blij. De werken kun je vrij ophangen. Je kunt bijvoorbeeld diverse ballonnen op verschillende hoogtes hangen, of zelfs op de grond leggen, en zo met een speelse compositie een mooi verhaal vertellen, dit kan in samenspraak met, of door de kunstenaar, of je laat je eigen fantasie de vrije loop!

Contactgegevens en route

Femke ter Brake

Voor de route naar het  gemarkeerde adres klik in de kaart op de blauwe link ‘Grotere kaart bekijken‘. De kaart opent in een nieuwe browser tab. Vervolgens kunt u in Google Maps uw route bepalen.

Bonne route!

Mijn Atelierroute