Femke ter Brake

Een vingerafdruk maakt mijn werk uniek.

Femke ter Brake

Portfolio

Over Femke

Femke ter Brake (1974, Amsterdam) is in 2014 voor het eerst in aanraking gekomen met klei. Ze is begonnen op de Gooische academie, waar zij haar passie ontwikkeld heeft. Daarna heeft ze de Nederlandse Keramiek opleiding in Gouda afgerond, en meerdere workshops gevolgd.

Inmiddels is ze uitgegroeid tot een ervaren keramist die handvormen, draaien en glazuren beheerst. Zij heeft haar eigen atelier aan huis, waar ze ook les geeft.

Femke laat zich inspireren door de natuur, kleuren en vormen. Ze maakt zowel gedraaide vormen als objecten gemaakt met platen van klei. Van gebruikersgoed tot beeldende kunst, inclusief het ontwikkelen van het glazuur, alles is van begin tot eind door haar bedacht en ontworpen. Alle stukken zijn uniek, handgemaakt en hebben haar eigen signatuur wat te omschrijven is als vrolijk, zonnig en af en toe met humor. Haar laatste creatie is een wandobject gemaakt met keramische ballonnen, een lust voor het oog. Elk wandobject beeldt een herkenbare familiesituatie uit zoals: de vreemde eend in de bijt, de hoogvlieger, een uniek object.

Ook voert zij werk uit in opdracht waarin zij samen met de opdrachtgever zorgt voor een product waarin de wensen van de opdrachtgever tot uiting komen.

De liefde en vakmanschap zie je terug in het werk van Femke. Je mag zien dat haar keramiek handgemaakt is, een vingerafdruk maakt het juist uniek, het is immers geen fabriekswerk.

Contactgegevens en route

Femke ter Brake

Voor de route naar het  gemarkeerde adres klik in de kaart op de blauwe  ‘Grotere kaart bekijken‘ of op de ‘Route‘ links. De kaart opent in een nieuwe browser tab. Vervolgens kunt u in Google Maps uw route bepalen.

Bonne route! 

Mijn Atelierroute