Inge Nijhof

Keramiek,

vrij van vorm,

vaak groot en sterk figuratief.

Inge Nijhof

Portfolio

Over Inge

Inge Nijhof (1953) is keramisch beeldhouwer. Ze maakt van klei grote, figuratieve beelden die soms geglazuurd of gelakt worden. Het thema boom komt regelmatig terug in haar werk.

Ze is geboren in Amsterdam maar heeft een groot deel van haar jeugd in Barchem, in de Achterhoek, doorgebracht, waar haar vader met een oom van haar een hotel had.

“We woonden buiten en verhuisden later naar een verbouwde boerderij. Bomen bepaalden een belangrijk deel van mijn omgeving. Klimbomen, enorme rododendrons (waarin ik had willen wonen) en berken. Uit die laatste werd door mijn familie sap afgetapt dat als haarelixer werd gebruikt en zelfs werd gedronken.”

Haar verbondenheid met bomen maakte haar nog geen keramiste. Ze ging naar de Kunstacademie in Utrecht en al gauw bleek dat ze meer gevoel had voor ruimtelijk werk (plastiek) dan voor schilderen. Ze ging zich toeleggen op keramiek, vrij van vorm, vaak groot en sterk figuratief.

Ze werkt graag met klei. Werken met grond noemt ze dat. Ze mengt en kneedt de klei met de hand en voegt soms kleurstoffen toe. Ze bakt de delen afzonderlijk af in haar oven op 1050 graden. Later worden de losse delen aan elkaar gemaakt. Zo tracht ze boom en mens te laten versmelten in haar keramiek.

Contactgegevens en route

Inge Nijhof

Voor de route naar het  gemarkeerde adres klik in de kaart op de blauwe  ‘Grotere kaart bekijken‘ of op de ‘Route‘ links. De kaart opent in een nieuwe browser tab. Vervolgens kunt u in Google Maps uw route bepalen.

Bonne route! 

Mijn Atelierroute