Charlene van den Eng

Clean & Powerfull Strokes van de Paletmessen.

Charlene van den Eng

Portfolio

Over Charlene

Charlene’s werk wordt gekenmerkt door de Clean & Powerfull Strokes van de Paletmessen.

Ze vindt verdieping en inspiratie uit haar omgeving, ‘de Stilte’ en gedragingen en karakters van mensen: “..De schilderijen ontstaan. Als ik ergens aan begin weet ik niet van te voren wat er precies uit gaat komen. Er is geen plan en ik kan niet zeggen dat ik ‘het doe’. De creatie flowed door me heen en later ben ook ik verrast door het resultaat!..”

Door het gebruik van de paletmessen heeft ze een spannende en unieke stijl ontwikkeld waarmee ze het exclusieve karakter en innerlijke schoonheid van haar modellen prachtig weergeeft.

Met deze uitgesproken stijl werkt Charlene al meer dan 10 jaar en heeft ze vele portretopdrachten mogen maken o.a. voor diverse televisieprogramma’s waaronder ‘Sterren op het doek’ en kreeg ze de kans om Minister President Mark Rutte zijn portret aan te bieden in ‘Het Torentje’.

Naast het gebruik van het traditionele canvas, schildert ze ook op dierenhuiden. Dit unieke concept past perfect bij deze creatieve kunstenaar en is vernieuwend. Waarover ze zegt: “ ..de serie TRIBES SKINS is ook voor mij een spannende combinatie van de techniek met paletmessen en dit unieke ‘levende’ materiaal, die ik op deze manier een tweede leven kan geven. Ik wil graag de zachte huid voor zich laten spreken en zoek naar een balans waarbij de tekening van de huid het portret versterkt. Iedere keer overvalt mij weer de perfecte aanvulling van die twee op elkaar…”

Contactgegevens en route

Charlene van den Eng

Voor de route naar het  gemarkeerde adres klik in de kaart op de blauwe  ‘Grotere kaart bekijken‘ of op de ‘Route‘ links. De kaart opent in een nieuwe browser tab. Vervolgens kunt u in Google Maps uw route bepalen.

Bonne route! 

Mijn Atelierroute