Albert Robbe

Doorgaan en je niets aantrekken van wat anderen er van vinden, je eigen fantasie laten spreken.

Albert Robbe

Portfolio

Over Albert

Zomer 1959, naar Spanje, Rosas, vakantie met speciaal doel, bezoek aan Salvador Dali, atelier Port Lligat.

Tijdens de kunstlessen op school had ik kennis gemaakt met zijn werk en was hiervan diep onder de indruk, Met de bus van Figueras de Pyreneeën in naar Port Lligat, waar ́hij zijn atelier zou hebben.

Er werd niet open gedaan, siësta? Terug lopen in de brandende zon, zo’n 12 km. Volgende dag nieuwe poging.

Dali zelf opende de deur en na verteld te hebben waarom ik daar was liet hij mij binnen in zijn atelier.

Aan de wand het in Schots museum beschadigde schilderij van Christ of St John, ter restauratie. Tegen de muur een nieuw schilderij, halve voorstelling De slag om Tetouan, zo’n 3×4 meter. Daarvoor, een ouderwetse rookstoel met brede armleuningen met daarop een schoteltje met verf, Zíjn palet. De conversatie liep stroef niet door zijn belangstelling, maaŕ door mijn gebrekkig Frans, Toch heel plezierig.

De volgende dag terug, op zijn verzoek nu met mijn tekenblok Hij was nieuwsgierig wat ik maakte. Weer een hele prettige ontmoeting, Na ongeveer 2 uur terug naar de camping in Rosas, in een soort trance door alles wat ik had meegemaakt en met zijn handtekening (in de verf van zijn schilderij).

Zijn advies was: Doorgaan en je niets aantrekken van wat anderen er van vinden, je eigen fantasie laten spreken. Dit advies volg ik nog steeds.

Contactgegevens en route

Albert Robbe

Expositieadres

Voor de route naar het  gemarkeerde adres klik in de kaart op de blauwe  ‘Grotere kaart bekijken‘ of op de ‘Route‘ links. De kaart opent in een nieuwe browser tab. Vervolgens kunt u in Google Maps uw route bepalen.

Bonne route! 

Mijn Atelierroute