De kunstenaars van 2018!

Terug naar alle kunstenaars

Marjolein Schiffers
beeldend kunstenaar
Klein Laren 4, 1251 LP Laren
035-5382474 06-15108887
marjolein.schiffers@gmail.com
www.marjoleinschiffers.nl

Marjolein Schiffers is een professioneel beeldend kunstenaar met werk in binnen en buitenland.

Haar werk bestaat uit schilderijen van vrouwen, geabstraheerde landschappen, tekeningen van vrouwelijke naakten en beelden. Bij haar uitbundige en expressieve werk gebruikt ze warme, intense kleuren als rood en oranjerood. Ook heeft zij geëxperimenteerd met het beschilderen van grote glazen platen. Ze maakt haar tekeningen in Oost-Indische inkt en pastelkrijt op een ondergrond van bruin papier. Lijnen brengt zij aan met een takje uit de tuin, ruig maar beheerst. Het zijn vlotte, intieme schetsen van modellen met ronde vormen en "een lijf dat een verhaal te vertellen heeft".

"Ik ben een mensen mens", zo omschrijft de kunstenares zichzelf. "En hoe extravaganter de mens, hoe leuker ik het vind. Ik probeer niet te oordelen, maar soms merk ik dat ik er niet aan ontkom om mensen in een hokje te stoppen". Op een van haar schilderijen is dit letterlijk vertaald: een vrouwenfiguur doemt op uit een achtergrond van vierkanten in verschillende tinten blauw. "Diep in mezelf kijken, dat is wat ik schilder. En wat me irriteert en waar ik blij of verdrietig van word, schilder ik van me af". Inspiratie vindt zij in haar directe woonomgeving: het landschap rond Laren, doorkliefd door de snelweg A1, de eindeloos winkelende vrouwen in het dorp, maar ook in thema’s als eenzaamheid en kwetsbaarheid.

Marjolein leerde al als kind het vak van haar vader, de professionele schilder Nicolaas J. Schiffers, en volgde de kunstacademie. Later nam zij deel aan vele workshops in binnen- en buitenland. Na 10 jaar als docent aan de Volksuniversiteit geeft zij nu, in kleine kring, les in haar eigen atelier. Marjolein is in 2008 beloond met een lintje omdat zij volgens burgemeester Roest "de kunst in Laren heeft teruggebracht". Samen met Barbara Kluiver is zij de bedenkster en oprichtster van de Larense Atelierroute.


Annemarie Bitter
Karin Calis
Jolanda Drukker Murray
Charlene van den Eng
Winnie Fokker
Henk Gijselman
Anne Miek Godschalk
Louise Ellen van Gorkom
Pépé Grégoire
Karlien Hamel-Kuperus
Henk Haselaar
Henni Haselaar-Moerman
Babette van Helsdingen
Lilian Hesp
Liesbeth Honderd
Angela Horvers
Marijke Kaarsgaren
Henk van Kalken
Audrey Knoop
Tiny van Ling
Greetje Majoor
Jaap Majoor
Hanan NajjarZuabi
Ineke Onkenhout
PaulO
Odette Rabeling
Hilde de Rooij
Willibrord Rooswinkel
Toinie van Schendel
Marjolein Schiffers
Gitte Spee
Amanda Spoel
Lieke Spoelder
Loeki Stam
Anna Tananyan
Marja Thole
Marjolein Vernooy
Susanne Vianen
Charlotte Vis-Havinga
JACqueline de Vries
Elize van der Werff
Anke Wijers-Schets
Ank van der Zee
Gemma van der Zee
Valentijn Zwanikken